SePoarta.ro - Moda, Fashion
Fahion TV Live

 

IMBRACAMINTE ECO VS. IMBRACAMINTE CONVENTIONALA

Hainele si accesoriile ECO sunt intotdeauna de apreciat. Insa intrebarea este « Cat de scumpe sunt acestea in comparatie cu hainele conventionale ? »

 

Consumatorii de astazi sunt constienti de incalzirea globala si modul de trai prietenos cu mediul.
Este o aspiratie a omului ca sa arate mai bine, si in acelasi timp sa mentina sub control bugetul alocat garderobei. Desi consumatorii inteleg conceptul modului de viata cat mai natural, acestia vor ca stilul de viata sa fie dupa preferinte, sa fie in functie de tendinte dar si in functie de bugetul lor. Stilul ECO este inca in faza de inceput si necesita sume destul de mari de bani si perioade de timp destul de mari pentru ca, cultivatorii de bumbac sa-si schimbe culturile de la cele conventionale la cele organice. In acelasi timp producatorii au nevoie de investitii si mai mari in utilaje pentru a produce astfel de imbracaminte ECO.

 

De-a lungul timpului au aparut multe mituri in ceea ce priveste imbracamintea si accesoriile, si primul dintre ele fiind ca acestea sunt mult prea scumpe. Imbracamintea si accesoriile ECO au o calitate superioara, insa acestea nu se produc in masa. Atunci cand creatorii au incearca sa scoata un produs care sa nu afecteze mediul si animalele, pretul materialelor ECO s-a dovedit a fi prea mare.

 

Materialele brute utilizate in realizarea acestor haine sunt in general plantate si recoltate intr-un singur loc. Apoi acestea sunt trimise la o fabrica pentru procesare si trase in fire. Aceste fire sunt transportate la o fabrica si tesute si se obtine materialul, care dupa aceea este trimis la vopsire. Dupa aceea materialul se trimite la un producator, care creeaza si realizeaza diverse modele de imbracaminte. Produsul final este ambalat si dus la magazine. In fiecare stat acest proces necesita forta de munca care trebuie platita pentru munca depusa.

  • Moda ECO

 

Materialele ECO sunt in general mai scumpe din cauza faptului ca acestea nu sunt produse in cantitati foarte mari. Bumbacul organic este disponibil doar in cantitati limitate. Vopselurile folosite pentru colorarea acestor materiale nu sunt daunatoare pentru mediu si nici pentru pielea omului. Procesul suplimentar aplicat pentru evitarea reactiilor chimice periculoase este de asemenea destul de costisitor. Procesul de fabricare al hainelor eco face ca aceste haine sa fie mai costisitoare. Toti acesti factori mai sus mentionati fac ca pretul unei garderobe eco sa fie destul de mare. Desi consumatorul cumpara ce vrea, totusi aceste articole vestimentare depaseste cu mult bugetul oamenilor obisnuiti.

 

Care sunt remediile ?

Hainele eco sunt bine realizate, si au o durata de viata mai mare comparativ cu hainele conventionale. Companiile implicate in producerea hainelor eco trebuie subventionate de catre Guvernele lumii. Designerii care creaza modele pentru astfel de haine, ar trebui sa-si faca o regula din crearea unor modele unice care sa ramana ca haine preferate ale cumparatorilor pentru multi ani. Producatorii ar trebui sa se concentreze in crearea de haine stilate, dar si la un pret cat mai convenabil. Acestea ar trebui sa fie disponibile in rafturile mai multor magazine, pe tot parcursul unui sezon, si convenabile la pret tot timpul.

Cosmobeauty Exhibition 2010

Sex-Magazine.ro - Sex | Relatii | Pozitii sexuale | Sexualitate | Dragoste | Pasiune | Tabu

Ghid de distractie online

Sex-Magazine.ro - Sex | Relatii | Pozitii sexuale | Sexualitate | Dragoste | Pasiune | Tabu